top of page

WOODLAND OASIS

Retro-fitted to Passivhaus standards and reconfigured to suit the owners' self-sufficient ethos.

The unique setting of the house in relation to ancient woodland was the inspiration for a complete refurbishment and extension. The clients wanted to achieve the highest possible energy efficiency and sustainability criteria.

 

The existing structure was retrofitted to Passiv Haus standards, and the new extension was built with SIPS (structural insulated panel system). Solar panels, storage batteries and an air source pump were incorporated into the design to reduce reliance on fossil fuel.

 

The clients were extremely pleased with the finished results which will allow them to make the most of the entertainment areas inside and out, feel immersed in the woodland and enjoy the amazing views.

bottom of page